29 juli 2010

Takterna sitter i...Det känns som att det var evigheter sedan jag armbågade mig fram i loppisdjunglen. Inte för att jag inte tycker om det, tvärtom jag älskar det, men det har helt enkelt inte blivit av. Men så i helgen som var begav jag mig ut på landet till min far för att tillsammans med honom besöka en landsbygdsloppis.

Och vet ni vad som hände... Genast när jag klev ur bilen kunde jag känna jaktinstinkten komma smygande. Mina steg blev med ens väldigt målmedvetna, de vältränade falkögonen skärptes, armbågarna vässades och den känliga radarn för vackra ting var plötsligt fullt utvecklad...

Varm i kläderna snitslade jag mig fram mellan borden och alla de människor som trängdes, blicken sökte högt som lågt och fort gick det. I ögonvrån kunde jag se hur min far i godan ro socialiserade sig för fullt, (och antagligen trivdes som fisken i vattnet) där han uppehöll sig med att samspråka med diverse människor som han stötte på.

Med finfina fynd som den plåtask ni ser ovan, två glasburkar (varav jag fyllt den ena med mjöl och den andra med havregryn), två små söta spelgar med målade ramar, och en gammal jordglob ( som sonen blev överförtjust i ) kunde jag inte annat än konstatera att takterna fortfarande sitter i.

...och för er som inte kan se det framför sig så åkte jag därifrån med ett stort leende på läpparna!

6 kommentarer:

 1. Hittade precis in till din trevliga och inspirerande blogg! Ska ta mig en mer ordentlig rundtur här vid senare tillfälle för nu kräver min lilltjeja all uppmärksamhet.

  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Sitter och tittar runt på lite bloggar och hittade till dig. Vilken fin bloggsida med massor av inspirerande foto du har. Lägger genast dig i min blogglista för här vill jag titta in igen.
  Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 3. Men vad nu ska jag behöva slåss om sakerna på loppisarna=)Jag är såååå sugen på en lopptur men det ser glest ut just nu...Ha en mys dag/Annica

  SvaraRadera
 4. Va kul ! Så fina fynd !
  Kram Mamma

  SvaraRadera
 5. Ha, ha visst är det lustigt hur jaktinstinkten sätter in. Sug i magen och lyckokänsla!
  Fina foton som alltid och burken var verkligen fin!
  Ha det gott!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 6. Hej Emelie! jag kan verkligen se ditt leende framför mig! Hihi, och jag känner igen mig på pricken. De där olika loppiskänslorna är underbart härliga! När jag hittar riktigt bra fynd håller jag nästan andan innan jag betalat för dem och vet helt säkert att de är mina;-) Kram kram

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails