4 juli 2010

Just här - just nu...

Oj, inte ett inlägg sedan midsommar... Nej, jag har inte semester! Men, ni må tro att här är fullt upp! Ja, om ni tittar på bilderna så förstår ni. Här jobbas det för fullt! Helgens stora projekt har varit badrummet. Vi har vetat ända sedan vi köpte huset att badrummet på nederplan skulle vara det första stora projektet att ta tag i. Vid besiktning av huset som gjordes innan köpet påvisades fukt i ena väggen och i golvet i badrummet. Så i helgen har min snälla pappa och maken rivit så det stått härliga till... Det känns faktiskt härligt att titta in i badrummet och mötas av denna syn. Låter det konstigt? Känslan av att veta att vi nu är på gång är skön! Nu ska alla estetiska val göras och jag njuter. Det är bara så svårt. Utbudet är verkligen gigantiskt!
Badrummet är inte särskilt stort och vi planerar inte att göra det större, så det gäller att planera väl. Tanken är en enkel och klassisk bas som är tidlös. Vita väggar och kanske ett rutigt golv. Vi kommer även lägga golvvärme. En nutida installation som ger vardagslyx.


Jag skulle kunna dra på med romantiska fina kranar i gammal stil men jag känner att mina val i första hand kommer vara av praktisk karaktär. Vi har inte bestämt riktigt än vad det kommer bli men jag lovar att återkomma till detta. En toalettstol är i alla fall beställd och anländer i slutet av veckan. Badkaret som hörde till badrummet kommer vi behålla då det var i fint skick.

Ja, det är verkligen många val som ska göras. Det är både spännande, roligt och svårt. Jag hoppas att ni finns vid min sida och kommer med tänkvärda åsikter och egna erfarenheter. Vad ska vi tänka på? Är det något vi ska undvika? All hjälp är oändligt uppskattad!

Ha det nu gott alla där ute i värmen... var rädda om er så ni inte får solsting! =)


PS. Måste bara tala om att jag nästan tillbringar all tid ute i min lilla trädgården. Jag sliter och njuter till fullo. När matklockan ringer hastar jag in till köket för att lika fort ta med mig den färdiga maten ut för att avnjuta den under ett parasoll i skuggan... Livet är underbart - just här - just nu!

4 kommentarer:

 1. Lykke til med oppussing av badet. Blir spennende og følge med framover.

  Kari :-)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Härligt att få göra iordning något så viktigt som ett badrum. Ska bli kul att se resultatet.
  Solsting är stor risk för nu, helt fantastiskt väder!
  Må så gott
  /Karin

  SvaraRadera
 3. Vi ångrar att vi inte tog bort elementet när vi gjorde om vårt badrum, men det var ingen som sa något om det heller. Vi har vita väggar och mörkgrått golv i våra badrum och vi är jätte nöjda. Det är ju lätt att få in färg genom färgglada handdukar.
  Bra förvaring är aldrig fel heller. Vi har inte handduksförvaring i badrummet utan i en garderob precis utanför.
  Förstår att ni har fullt upp och det är så spännande att få se er förvandla ert nya hus!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej,
  det är så spännande med renoveringar. Ser fram emot fortsättningen.
  Kram J

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails