23 juni 2010

Grand tour (del1)

Idag visar jag äntligen bilder från vårt hus som vi flyttade in i för en dryg vecka sedan. Nu är hela familj samlad, igår hämtade vi nämligen hem vår fjärde familjemedlem - katten Findus som semestrat hos mormor medan vi kommit iordning. =) Findus är 12 år och har alltid varit innekatt, så vi får avvakta och se vad han tycker om detta...
Nog om det nu ska jag berätta om vad ni ser på bilderna. Vårt hus är ett 1 1/2 hus på 128 kvm och de rum jag visar i dag befinner sig alla på bottenplan. Entréplan rymmer två stora sovrum, kök, vardagsrum, badrum och tvättstuga. På de översta bilderna ser ni vardagsrummet med ett stort fönster och en altandörr. På väggarna sitter en medaljongtapet a´la 60-tal och på golvet ligger det parkett. Till vänster ser ni en dörr, den leder in till köket.
Från vardagsrummet kommer man även in till detta sovrum där både väggar och golv är mönstrade. (Här inne känner man nästan sjögung i benen) På väggarna sitter en ruskig medaljongtapet i ilsket grönt och på golvet ligger en stormönstrad heltäckningsmatta. Denna revs ut dagen efter att vi flyttat in och ut åkte även plastmattan som låg under. I detta rum har vi staplat de kartonger som ännu inte är uppackade.
Slutligen har vi det andra sovrummet på bottenplan. Detta rum är ordentligt stort och rymmer två fönster som släpper in mycket ljus. Detta rum kommer jag och maken dela av och ha som arbetsrum. Tanken är då att maken håller till längst in i rummet och att vi skärmar av på något sätt så att jag slipper se hans röra. *ler*

Ja, nu har ni fått en liten kik i vårt hus, där vi inte kommer sitta rastlösa en enda sekund. Här finns jobb för många år framöver. Det bästa av allt är dock sonens kompisar som finns alldeles i närheten. Lycka för en liten kille på 4 år är att bara kunna springa ut och klättra i repstegen som hänger i äppelträdet. =) Det är full fart och inte en lugn stund här på vår gata.

Nästa gång visar jag bilder på kök, toalett och tvättstuga. Nu ska jag avnjuta lunch ute i min trädgård och bara lapa sol. Eller, nej jag kanske ger mig på någon mer buske förresten. en stor spirea och syrén hänger ut i gatan och behöver klippas... Ja, ni hör...*blink*

Tack för alla kommentarer ni lämnar. Jag blir så glad!

Ha det gott!

4 kommentarer:

 1. Hej,
  Låter som om du har fullt upp;)
  Det ser jätte fint ut - jag ser dock med spänning framemot att få se fler bilder när ni fått in lite mer möbler och fixat lite.
  Ha det gott!
  Kram J

  SvaraRadera
 2. Ok, det såg inte så kul ut med medaljongtapeter, men det finns ju potential till att bli mycket bättre!:) En hel del jobb är det ju, men det blir ju roligare när man gör det till sig själv. Sedan gäller det ju att inte riva överallt samtidigt utan att ta rum för rum. Annars blir man lätt tokig!:)
  Härligt när barnen bara kan springa ut och träffa kompisarna. Vi bor i ett område där det finns barn i nästan varenda hus på baksidan och det är underbart!:)

  SvaraRadera
 3. Tänk vad roligt att ni äntligen flyttat in. Å vilka tiptopp moderna tapeter ni har, såna har ju blivit högsta mode igen *blink* Efter som du beskriver tapeten som ilsket grön och att man får sjögung i benen antar jag att ni tänker förändra liiiite. Hör också att du är ivrig att sätta igång med allt på en gång.

  Hoppas att ni får en underbar midsommarhelg och att ni kan koppla av lite också!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt att få titta in hos dig! Stora härliga fönster och jag kan tänka mig att du kommer göra det hur fint som helst i ditt hus! Och vädermässigt kunde det väl inte börjat bättre!?!
  Ha en härlig midsommar i nya huset!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails