16 februari 2010

En konst...

( Vispskål från Ib Laursen )

En bild säger mer än tusen ord brukar man ju säga...Och det är så sant som det är sagt.
Att fota är konst! Ofta har man en bild i huvudet hur man föreställer sig saker. En färg, en komposition, ett uttryck ska förmedla, berätta något. Att rakt upp och ner fota en enda sak undan någon bakgrund är en utmaning. En enda sak i fokus som ska bära hela bilden.

Jag är så otroligt glad att jag investerade i min kamera. Det är så oerhört roligt och jag lär mig nya saker varenda gång. Att jag dessutom införskaffade en blixt till kameran har inneburit ännu bättre kvalite på mina bilder. Det finns en miljon olika inställningar som jag inte behärskar än och det finns så mycket mer jag längtar efter att lära mig... Men under tiden experimenterar jag och provar mig fram... =)

Idag har jag jobbat med en liten annons som ska vara med i en turistbroschyr. Till den var jag tvungen att fota vispskålen som ni ser på bilden. Denna kombination, att få knyta ihop alla små delar foto, redigering, lay out, framtagande av text och bild till annonsen till en helhet är det roligaste.  


7 kommentarer:

 1. Är helt övertygad om att din annons blir precis som du tänkt dig! Du tar helt underbara bilder med verklig känsla i. Både inspirerande (väcker verkligen lusten att skapa hos mig) och samtidigt vackra nog att låta blicken vila i. Så fortsätt du prova dig fram med kameran, du har ju redan kommit en bra bit på väg. Själv tänker jag "alvedona" mig och bege mig iväg på fotokurs i morgon. Är så roligt för jag har inte tålamod att själv leka mig fram till alla finesser.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Annons vad är det för hemligheter=) Tell me, nu är jag nyfiken. Fin bild var det , är det ribban för broschyren så blir det nog den finaste som gjorts... Annica

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ja, det förstår jag att du tycker är kul. Vad spännande, berätta mer om broschyren när den är klar...
  /Karin

  SvaraRadera
 4. Åh vad snygg bild, sädår fint borde jag fota som säljer såna! :)
  Vad kul att göra ett sånt jobb, berätta snart mer,

  Lina

  SvaraRadera
 5. Precis så är det med fotografering! Man lär sig som tur är eftersom. Jag tycker att jag blir förvånad över vilka bilder som blir bra när jag fotar. Blir aldrig som man tror när man står där med kameran... Vad jobbar du med? Verkar så roligt och kreativt.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det roligt att fota och greja med redigering! Tidskrävande men så himla kul! Duktig är du också... gör så mycket fint... och så gulligt att du delar all kreativitet med oss, den smittar av sig!

  Vad är det för kamer du har? Det måste gå riktigt bra för kameraförsäljarna nu... hihihi.. trer varenda bloggare snart har en ny systemkamera! Det är ju fantastiskt vad bloggvärlden gör... nu är det inte längre bara viktigt med fantasi och intressanta inlägg, nu är det också viktigt med bilderna och vad de förmedlar.

  Tycker lite synd om alla fotografer dock, vilken konkurrens de utsätts för nu. För visst är många duktiga... helt galet duktiga med kameran!

  Kram från Jenny

  SvaraRadera
 7. Hej Emelie!
  Ja det är en konst att få till bra foton. Tycker alltid dina bilder här på bloggen är snygga.

  Såg att min blogg hade fallit bort från blogglistan då du gjorde om din sida. Du får gärna lägga till mig igen om du har lust.

  Skulle också behöva hjälp från dig med en annan sak. Hur ändrar jag så att det blir olika färg på texten. När jag ska göra det blir hela texten ändra. Känner att jag absolut inte har någon koll på allt det här ännu. Men det går framåt sakta men säkert. Och jag har haft några stycken besökare varje dag. Tack för hjälpen med besöks räknaren. Blir lite roligare att kunna se att det är några som följer det man lägger in.

  Lycka till med annonsen.
  Kram Rebecca

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails