27 november 2011

Diffus advent


Från det år maken och jag träffades har vi bjudit in till adventsglögg. I år skulle ha blivit det tionde året, men årets firande blev inställt. Maken har varit sjuk i två veckor och jag kände helt enkelt ingen glädje i detta i år. Det har varit så himla mycket den senaste tiden och istället för att förvandla hemmet till en lugn, adventstrevlig, jag-väntar-på-julen-plats, så har jag vänt upp och ner på stället. Nu ikväll har jag målat andra lagret med färg i vårt "nya" rum och väggarna är nu äntligen vita. Lite trasmattor ska få täcka golven och sedan får lite fix och piff göra sitt till jul...

Nu tänker jag mysa kvällen i soffan med lite värmande äppelglögg. Har precis fått reda på att det dalar snöflingor i Uppsala trakten - då blev det en riktig 1:a advent i alla fall. :) 

Vi ses imorgon!

7 kommentarer:

 1. Nej, det är inte så kul att ordna med sånt när man har för mycket runt omkring sig. Det låter som du fick en skön advent ändå, det finns väl inget bättre än att njuta av sitt slit man lagt ned och dessutom med lite god glögg. Glad advent!/Josefine

  SvaraRadera
 2. åh, första advent. och här regnar det - ingen julkänsla alls infinner sig och det gör mig så frustrerad! den fanns minsann där i november när det var isigt och frostigt.

  men jag har gjort julkort hela eftermiddagen - man får försöka i alla fall.

  och igår sa en riktig musikalartist till mig att jag skulle söka den utbildningen jag pratade om, hon hade sett mig dansa. nä, aldrig ge upp!

  SvaraRadera
 3. Har ingen direkt julkänsla heller och har bestämt mig för att jag tar det i min takt nu. En händelse som hände idag fick mig också på andra tankar. Livet är så skört så vad spelar det för roll om jag inte bakat lussekatter till första advent?!?
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej vännen! Här har vi strömavbrott och massor med tända ljus:)) Det blåser orkan ute...skönt att få vara inne och mysa:)))

  Stora kramen

  Kråke

  SvaraRadera
 5. Advent och full storm rimmar inte heller så bra enligt mig. Man får mysa till det bäst man kan helt enkelt medan man hör hur stormen river där ute. Här blir det snart en premiärglögg så fort sambon vaknat till liv efter nattningen av barnen ;-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Hoppas du fick en mysig advent idag! Här har det dalat ner lite snö också faktiskt (Sigtuna)
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vilken fin bild.Härligt att höra att någon sett snöflingor,här har det minsann stormat och regnat,men mysig adventsfika blev det ändå! Hoppas att mannen kryar på sig,Kram Johanna

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails