9 april 2010

Dagen då vi blev husägare...

Idag kan jag äntligen visa er vad jag hållit hemligt. *hihi*

Vi har blivit med hus!

Det har varit väldigt veligt och många turer hit och dit, men nu har vi äntligen skrivit kontrakt och den 1 juli är inflyttningsdatum. Jippie!!! Detta är kanske inte är drömhuset ( vilket skulle ha varit ett stort gammalt trähus med snickarglädje) men det kommer vara vårt eget! Vi kommer få göra precis som vi vill och jag tror att det kommer bli perfekt!

 I staden där vi bor ligger huspriserna ganska högt och man får rätta munnen efter plånboken. Att forfarande kunna få bo kvar inne i vår lilla stad är en viktig faktor. Med en 4-åring med mycket spring i benen kommer livet underlättas när vi kommer ner på markplan. Vi kommeri kunna öppna vår ytterdörr och kliva rakt ut, för att cykla, gunga och spirnga eller vad vi har lust med. Jag kommer få en liten grön plätt att vårda. Äntligen kommer mina gröna fingrar få större utmaningar än att plantera i krukor. Och det viktigaste - vår son kommer att få en massa kompisar att leka med, då många av våra vänner bor i samma område. =) Ens värderingar och behov förändras sannerligen med tiden. Om någon tidigare hade sagt att jag skulle komma att köpa hus i detta område så hade jag haft väldigt svårt att tro det.

Här kommer lite fakta om huset:
Det är ett kedjehus på 128 kvm, vilket innebär att vi kommer få nästan dubbelt så stort mot vad vi har nu. =) Huset är byggt 1964 och är väl underhållet. Huset saknar modern standard och behöver renoveras från topp till tå. Det passar oss alldeles perfekt, för nu kan vi äntligen få göra precis så som vi vill ha det. Och tro mig, vi har en hel del tankar och ideér...

Åtgärder:
Det vi måste åtgärda omgående vid inflytt är dock badrummet där det finns fukt. Det andra är den
kombipanna - olja/el - som idag står för uppvärmningen av huset. Att elda med olja år 2010 känns inte rätt! Vi försöker just nu ta in så mycket information som det bara går om effektiv uppvärmning och olika alternativ. Detta är som en tät djungel och det är stora beslut att ta. Tips och erfarenheter mottages tacksamt! 


Nu börjar en spännande resa och ni får självfallet följa med =)

En bättre födelsedagspresent kan man knappast få!
Jag är så glad!

23 kommentarer:

  1. Åh, så kul!!
    Grattis grattis!!!
    Och stort grattis till 30 åringen,
    ha den äran:)

    Kraaam Annaleena

    SvaraRadera
  2. Stort grattis både på fina födelsedagen och till de nyblivana husägarna. Åh, vad kul ni kommer att ha med att "skapa en ny insida". Kram från Mimmi

    SvaraRadera
  3. Stort stort grattis! Vad härligt att flytta till hus och få greja och göra om precis som ni vill ha det! Vi flyttade till vårt hus från 30talet i somras och här duggar projekten tätt... det finns alltid något som måste fixas och trots att det kan kännas hur jobbigt som helst ibland så är det ändå helt underbart! Massor med grattis igen. Hoppas du får en härlig helg och en bra födelsedag! Kram

    SvaraRadera
  4. Grattis!
    Vad spännande. Kul att få fixa och dona med sitt alldeles egna hus!
    Grattis på födelsedagen oxå!
    Kram Ingis

    SvaraRadera
  5. Åh stort dubbelgrattis, på födelsedagen och till huset! Ska bli kul att följa er resa!

    SvaraRadera
  6. Halloj Vännen!

    C O N G R A T U L A T I O N
    x 2..

    Verkligen härlig känsla när man köper hus, man vill bara in på en gång...har ju redan flyttat in i tankarna då! =)

    Jag vill vara med på utlottningen!! Inte är det försent...=/....?
    Bara älskar din ljuvliga tavla och allt annat också men det vet du ju redan..haha..!
    Ha en toppenfödelsedag med nära och kära
    Kramisar Anna

    SvaraRadera
  7. Grattis till husköpet, en perfekt födelsedagspresent!:)
    Hade aldrig trott att jag skulle hamna i ett radhus jag heller, men nu trivs jag utmärkt och läget är perfekt. Och hos oss behövdes det göra om en hel del också, men det är bara en fördel då man kan få det som man vill.
    Lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Många grattis till födelsedag och husköp!! Spännande med ett så stort projekt. Kul för grabben att få kompisar nära, att det ska bli bra för barnen är ju prio ett.

    Ha en fin helg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  9. Grattis grattis!

    Roligt för er, och skönt att få flytta in i juli då sommaren börjar....
    Det ska bli spännande att följa er och arbetet att förvandla huset till ERT.
    Ha en härlig helg.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Grattis till både hus och födelsedag. Jag är säker på att det kommer bli hur fint som helst. Att ha ett eget hus är en underbar känsla (uppvuxen i lägenhet och första hus vid 31) och särskilt när man har barn!
    Ha en bra födelsedagshelg!
    Kram
    Ellinor

    SvaraRadera
  11. oj oj grattis på födelsedagen och till det nya huset. Det ser fantastiskt ut. Ska bli väldigt spännande att följa eran utveckling i nya huset.

    Massor med grattis kramar Linda

    SvaraRadera
  12. Först ett jättestort GRATTIS till dig på din 30 års dag:)
    andra ett GRATTIS till huset. Det är verkligen underbart att få sitt alldeles egna ställe. Vi har bott i vårat i 5 år och det var inte vårt drömhus men nu är vi så glada för att vi tog detta hus. På vår gatan finns det 21 st barn och de är alla runt våra barns ålder:)
    Vi eldar med pellets och det fungerar alldeles utmärkt för oss.
    ha nu en helt underbar födelsedag!
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  13. Wihooo. Stort stort grattis till er för huset. Ett kedjehus kanske inte är den dröm man tänkt sig (jag vet) men man gör det till sin dröm. Jag lovar. Vårat hus är min dröm nu. Pojkarna har så många kompisar och området är helt underbart. Bullerby känsla.

    Och sen stort grattis till dig på 30 års dagen 1 dag i förskott, vännen.

    Och sen stort tack för den underbara tavlan. Jag blev så glad. Visst är det mitt paket i inlägget under ;)Du är så duktig vännen.
    Jag älskar den.... så mycket att jag vill beställa en fjärils tavla av dig att sätta bredvid den jag fick. Jag älskade Paris-texten. Och sen med blå fjärilar bredvid kommer att bli hur fint som helst. Dom ska få sitta vid min torso med text på i sovrummet tror jag

    Hur mycket kostar den?

    Stor kram till dig.
    Marit

    SvaraRadera
  14. Åh vad roligt för er! Jättegrattis!! (Både till huset o födelsedagen).
    Vad spännande - hoppas du låter oss få följa utvecklingen... är säker på att du kommer förvandla det till ett riktigt drömhus!
    Många kramar Marie

    SvaraRadera
  15. ♫♪♫♪Vad är det för en dag? ♫♪Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Emelies födelsedag,♫♪♫♪hurra, hurra HURRA!♫♪♫♪
    Grattis till dig och för husköpet, Så spännande. Det är ju så underbart med den friheten. Min 5-åring älskar att få gå och "skrota" ute i trädgården.
    Ang. värmekälla så har vi nyligen satt in luftvärmepump. kanske inte det vackraste med det spar massor av energi.
    Lycka till nu och det ska bli kul att följa er resa i i "husvärden"
    Ha det bäst idag!
    Kram Pella

    SvaraRadera
  16. hej emelie, roligt att du vill delta i min utlottning.
    vad fina bilder du har i din blogg. jag kommer gärna på besök igen.
    till slut - varmt grattis till husköpet!
    ingela

    SvaraRadera
  17. Grattis till huset! Det är sååå underbart att äga sitt eget hem, och kunna välja precis hur man själv vill ha det. Angående uppvärmning så beror det nog på. om ni har möjlighet att få tag på billig ved och har vattenburen värme så kan jag varmt rekomendera kakelugnspannan. Men den ska helst kompletteras med en frånluftvärmepump. Vi har en sån anordning och vi är väldans nöjda. Gå in på kakelugnspannans hemsida och kolla lite. Den är svanenmärkt!
    Återigen grattis!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  18. Grattis! Jag vet hur det är att bjuda på hus och vad pirrigt det är och alla tankar som far omkring om det är rätt eller ej. Känslad då man sedan får det är ju obeskrivlig. Man vill ju flytta in på en gång.

    Jag tycker huset ser jätte fint ut och det kommer säkert bli ett toppenhus då ni får fixa som ni vill ha det. Roligt att få flytta in till sommaren och få en egen trädgård att kunna grilla i.
    Så jätte kul! Kram Stina

    SvaraRadera
  19. G
    R
    A
    T
    T
    I
    S
    till hus och de ojämna jämna men alldeles sköna 30!
    Stor kram Mimmi
    Ps Frossa på det får man göra på sin födelsedag, klänningen kommer du i ändå!

    SvaraRadera
  20. Grattisd vad roligt! Ska bli spännadne att se vad ni hittar på.

    Kram M

    PS. För oss har jordvärme/bergvärme varit toppen!

    SvaraRadera
  21. hej emelie!! gud vad kul att ni skaffat hus!!! spännande!! jag måste komma och hälsa på sen när ni flyttat in!! Jättefin blogg har du också! // kramar Jinna

    SvaraRadera
  22. Ja visst förändras proriteringar & sånt, man upptäcker att det man inte tyckte var bra förut ä r hur underbart som helst! Jättefint hus, hoppas vi får se bilder innifrån snart, lycka till med allt! Kram

    SvaraRadera
  23. Wow!!!

    Gud vad ni är smarta som har värderat om saker... jag håller just på att tänka om jag också efter att ha tittat på hus hela sommaren...

    Stockholm med omnejd är så dyrt att det svider att bara titta :) och då är det definitivt inga drömhus med snickarglädje jag talar om heller!

    Det kommer att ta tid för oss det känner jag... vi måste verkligen ta oss en rejäl funderare.

    Vill gratulera er tusen gånger om och ja jag tror precis som du att ni kommer att få det underbart!!

    Ska bli så roligt att få följa er!

    Vill också tippsa er om något som är bland det bästa ni kan använda när det gäller uppvärmning och energiförbrukning!

    http://www.ftxgruppen.se/ftx-ventilation.html

    Många kramar till dig vännen!

    Säger det igen, super duper grattis till er!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails