26 augusti 2012

Stora söndagsfunderingar - kan ni hjälpa mig?


Instagrambilder på finaste lilla systersonen 

Att fånga något på bild handlar om så mycket. Min kamera och jag har varit skilda åt under en längre tid, men börjar hitta tillbaka till varandra igen. Samtidigt funderar jag mycket över bloggandet och varandet i stort. Hur privat eller offentlig behöver man vara egentligen? Var ska man dra gränsen och hur stort är intresset utifrån egentligen? Hur mycket ska man skydda det man värnar om?

Jag har tidigare gjort ett val att inte posta en massa bilder på min familj. Ett medvetet val som jag då och då vacklar en smula i. Det hela blev återigen aktuellt då jag skaffade mig ett instagramkonto. Jag kände att jag behövde ett utrymme att få posta det jag känner för utan att tänka så mycket. Ett ställe att bara vara jag. Därav valet att hålla det privat... Men så upptäcker jag det finns en hel drös med förfrågningar att följa mig på instagram och genast blir jag osäker på hur jag ska göra.

Hur tänker ni om allt detta? Vad vill ni läsa och se här egentligen?
Hur viktigt är det med integritet?

Tror ni att ni kan hjälpa mig på traven här?

5 kommentarer:

 1. Det är ju ett val man gör. Jag har valt att inte visa min familj utan att skugga ansikten och vissa saker som händer skriver jag inte om heller på min blogg även om det ibland hade varit jätte skönt att få skriva av sig. Tycker att det är jätte svårt att råda dig i detta.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är viktigt att skilja på personligt o privat. Därför har jag (än så länge) valt att inte ha instagram. För min del räcker bloggen o Facebook. På bloggen delar jag mer med mig av mina persoliga åsikter om mitt ämne medan. När det gäller facebook har jag 2 skilda konton - 1 privat & 1 för bloggen & alla människor som jag kommer i kontakt med via bloggen. Om jag i framtiden kommer att skaffa Instagram kommer jag nog att göra samma sak.

  Så gör jag. Men du måste så klart känna vad som känns rätt för just dig.Instagram/blogg/facebook privat eller inte kommer alltid vara intressant för läsarna - männsikan är ju nyfiken av naturen.

  SvaraRadera
 3. Helt enkelt vad som känns rätt för dig! Jag har valt att visa min familj på bloggen men så har vi en butik (och maken fotoverksamhet)också och är lite halvoffentliga på så sätt.

  Så fråga dig själv vad som känns ok - känns det minsta tveksamt tycker jag du ska låta bli. Dvs, vill du inte lägga till alla förfrågningar på Instagram eller inte visa upp din familj på bloggen ska du inte göra det. Magkänslan ska man alltid lita på!

  kram Mia

  SvaraRadera
 4. Du ska göra det som känns rät för dig, din magkänsla. Vi vi får bara rätta oss efter vad du bestämmer. Du kan ju låta Instagram va din privata sfär om du vill det och hålla bloggen offentlig. Det är bara du som bestämmer!
  Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 5. Åh som man stöter och blöter de där tankarna ibland, känner verkligen igen mig. Det är svårt ibland men du kan bara göra det som känns rätt för just dig. Jag brukar säga att det ska kännas rätt i magen, ryggen och i hjärtat...

  Tusen kramar Jes ♥

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails