24 januari 2012

Förändra med fokus


Var har du ditt fokus?
Titta bara på bilden ovan så annorlunda vi upplever dessa två versioner. I den högra vill man sträcka fram handen och norpa en liten bit. I den andra vilar ögat lugnt på de vackra skålarna i bakgrunden. Fokus är var vi väljer att det ska vara. Precis på samma sätt är det i livet. Vi måste välja. Vi lägger fokus där vi själva vill. En del sitter fast i det som varit, en del flyger för vinden eller hoppar rakt utför, en del vilar lugnt i skuggan av det som varit i god ro på det som ska komma.


Jag kan drunka i dessa skålar. Färgen, formen och den ljuva silverkanten som är som grädden på en bakelse. Inte för att jag är så mycket för grädde och bakelser, men så att ni förstår hur jag menar. Jag kan ha dessa skålar ståendes utan något i, bredvid varandra, staplade på varandra, alldeles i vägen för andra saker - bara för att de är så vackra. Och då vet man ju att det var alldeles rätt - ja, att man har lyckats köpa på sig tre stycken likadana. Galet! Mycket vill ha mer...

2 kommentarer:

 1. Jag vill lämna en award till dig för alla dina fina ord och tankar du delar med dig. Du får kika in hos mig och se vad du kan göra med den.

  Anita

  SvaraRadera
 2. Tack för på hälsningen idag inne på min blogg ...Jag älskar också de här skålarna men har ännu inte kommit mig för att köpa någon...jag står där i butikerna och håller i några och sen plötsligt tänker jag ...jag väntar lite...*skratttar.....så frågan är om det någonsin kommer hem någon hit.

  Kram från Göteborg och mig.
  Pernilla

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails