3 februari 2011

Nu är det väl ändå på sin plats...

Oftast ser ni bara detaljbilder på min blogg och det kan väl i och för sig var fint och kul, men jag kan känna att jag skulle vilja bjuda på så mycket mer... Jag blir själv inspirerad av helhetsbilder som ni så ofta bjuder på. =)

Men i vårt hem (som vi flyttade in i somras) är det fortfarande väldigt mycket som sticker en i ögonen. Vi har visserligen varit igång och renoverat ända sedan inflytt, men allt tar sån tid och vardagen går före. När jag ska ta en helhetsbild så är det alltid något som förstör helheten. Ett gräsligt golv, en ful vägg, eller något annat som jag irriterar mig på. Detta får mig att istället gå nära med kameran så att jag kan förmedla den känsla jag vill, utan att annat får störa och ta plats. Om jag valde att strunta i allt runtomkring och istället bara köra skulle jag inte förmedla det som är jag.

Men idag mina vänner, blir det en provsittning i soffan för igår köpte jag nämligen lite nya kuddar. =) Efter ytterligare ett läkarbesök valde jag att ta mig en liten tur på staden. Kände att det var på sin plats! På Åhlens sprang jag genast på två randiga kuddar som jag absolut inte kunde motstå. *ler* Och när jag stod där i kassan för att betala såg jag en stor korg med REA kuddar och där låg en rosa kudde i sammet och bara ropade på mig. Så tre kuddar senare och en med en VÄLDIGT stor kasse, blev det så här hemma i soffan.

Hur känner ni för ert hem, vad sticker i er i ögonen?
Skulle ni kunna fota helhetsbilder överallt?

9 kommentarer:

 1. Hi,hi - Inte en chans att jag vill eller kan fota helhetsbilder bara så där. Jag är för petig. Inte så att jag skäms för mitt hem. Men när jag fotar vill jag, precis som du ändå ha en känsla. Och med påbörjade renoveringsprojekt överallt, två små barn och allt för lite tid så blir det inte riktigt så som jag vill. Därför blir det sällan helhetsbilder från mitt hem... Ibland struntar jag i det och kör, men det är sällan. Tycker sofforna är så inbjudande med de vackra kuddarna. Gillar hela stämningen!!!

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 2. Oj, oj nä verkligen inte. Det är ju det som är det fina. Man väljer ut godbitarna och sen när man tittar på sina egna bilder kan man ju tänka att hemmet är rätt fint! Men visst vore det härligt att bara kunna snurra runt och klicka och det blev fina bilder överallt! Men jag fortsätter också att fokusera på detaljer!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 3. Av samma anledning så bjuder jag sällan på mitt hem på bloggen mer i detalj. Är inte nöjd med något alls i hemmet längre, skulle vi bo kvar här länge till hade jag valt att göra om allt, fast vi renoverat i 6 år. Känner bara att den grafiska stilen, modernt och avskalat åt funkishållet inte alls är jag längre. Jag skäms faktiskt för mitt hem fast jag brukar få kommentarer om att vi har det tjusigt, näe usch... Längtar efter att få börja om!! ;-)

  Tycker soffhörnan är väldigt fin, inbjudande o ljus, o kuddar kan man ju aldrig få för många av. :-)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Ser väldigt inbjudande ut...en kudde eller två gör ofta DET=)Extra kul om man fyndat./Annica

  SvaraRadera
 5. Herregud! Är det jag som har skrivit på din blogg?! Exakt som du skriver känner jag: vi renoverar vårt hem, men det är hela tiden "fulsaker" ivägen för fina foton. Men jag måste säga att du har ett fint vardagsrum så där fanns inget som stack i ögonen
  ;-)/Josefine

  SvaraRadera
 6. Gillade verkligen er soffhörna!:)
  Är inte helnöjd med vårt hem heller, men här handlar det ofta om att jämka med maken!:) Vi har inte alltid samma smak och vårt hem skulle se annorlunda ut om jag fick bestämma helt själv. Jag trivs dock här, men det är inte ofta jag vill ta helhetsbilder jag heller.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Den är ju en helt ljuvlig helhetsbild du visar oss idag och vilka fantiska kuddfynd du gjort. Absolut inget att vara missnöjd med.

  Förstår vad du menar med att det sticker i ögonen, jag visar inte heller alla delar av vår våning:).
  Men det positiva är ju att man alltid har något att pyssla med:).

  Hoppas du mår bättre och att du har tid att vila upp dig.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Så ljuvligt vårigt! Fiiina kuddar! Så bra att rosa passar så fint till de råa industriella detaljerna mannen vill få in hos oss (och jag med iof;-)9 *fniss*

  ja du, helhetsbilder i en hyrd lägenhet anno -92 är inte lätt... Golv á la sjukhus och kök á la "hur tänkte vi här" inbjuder inte till dylikt. En stoooor matta är på gång till vardagsrummet, om vi bara kan bestämma oss snart. (Lider av svår beslutsångest när det gäller mattor...orientaliskt, enfärgat, lurvigt, djärvt...?) Kanske kan det bli en helhetsbild då.

  Tack för att du delade med dig! Du har dock inget att skämmas över i den mysiga hörnan;-)

  kram,
  A

  SvaraRadera
 9. Suuupersnyggt! Tänk den som ändå hade det så fint... Blev helt förälskad i den vita "volangiga" kudden.

  Kram/ Anna

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails