22 november 2010

Kronljus på burk


En klar favorit är blockljus i glasburkar. Speciellt skönt är att ljusen då är lite extra skyddade i burken, vilket är tryggt med katt och barn runtomkring. I dessa glasburkar kände jag att det inte riktigt funkade med blockljus, då de är riktigt höga. Tro mig, att göra rent en glasburk efter ett nerbrunnet ljus är nämligen inte lika kul. (om någon har ett bra tips på hur man gör det så mottages det gärna)

Jag bestämde mig därför för att prova med kronljus. Med lite häftmassa kunde jag trycka fast ljuset på botten och sedan kan man valfritt smycka med något runtomkring om man vill. Här har vi fyllt på med lite söta kottar. Det som är, är att man måste tänka på att vakta sina ljus extra noga om man dekorerar med något! Ni är väl försiktiga med alla ljus ni tänder!

I alla fall så blev urmysigt, bättre än jag trodde till och med...*ler*

5 kommentarer:

 1. Ser inga kottar på bilden, men annars verkar det vara en bra idé!;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Smart!
  Jag tycker det är super med ljus i burk, skönt att slippa oroa sig för att de små bränner sig.
  Vågar dock inte pynta med brännbart, (rädd att jag glömmer) men sten, grovsalt eller sand får agera pynt ibland!
  När jag tröttnar på att pilla, skrapa och skrubba hamnar burken i diskmaskinen, brukar funka!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 3. Det där var både vackert och smart! Jag har ju också katt och barn... Men besöket från brandkåren på dagis har gjort åtminstonde Em väldigt medveten om att eld kan sprida sig. Kan tänka mig att de skulle vara vackert med torkade äppelskivor också i burkarna . Men just det där med rengöringen gör att jag tvekar lite.

  Ha en fin tisdag!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 4. Hej!Har ställt glaslyktor i ugnen på svag värme...så att stearinet smälte ner.Sedan bara diska lite.Vet inte om det funkar på glasburkar? Så fint Du pyntar.
  Fin header också! kram *piah*

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails