22 februari 2010

Lila toner

    

Jag och min man brukar skoja om att han har musikaliskt gehör och att jag har "färggehör". Färger är oerhört viktiga för mig! Det är med hjälp av färger jag skapar. Jag fascineras av nyanser och är väldigt petig när det kommer till olika toner.

 När jag var ungefär 7-8 år hade jag en intensiv lila period. Den höll i sig ganska så länge. Allt skulle vara lila och då menar jag allt! Tröjan, byxorna, strumporna, hårtofsarna, ja allt. Ju mer lila desto finare! : )

Jag gissar att det blev någon slags överkonsumtion för sen dess har jag inte velat ha lila på varken kläder eller saker. Men vet ni - det känns som att jag återigen börjar fatta tycke för olika lila toner. Gärna kalla nyanser som går åt det grå hållet. Den här gången är jag dock lite mer måttfull och nöjer mig med en liten liten färgklick... *blink*

Vad betyder färger för dig?


5 kommentarer:

 1. Halloj Emelie!
  Men å så fint och vilken härlig lila nyans..vackert, som vanligt! :)
  Jag kämpar på med mina bilder, oj oj så kul det är men inte heeeelt lätt!! Haha..
  Ha de toppen i kylan vännen och sköt om dig!

  Kramis Anna

  SvaraRadera
 2. Färger är jätteviktigt för mig. Olika färger för olika känslolägen skulle jag beskriva mig själv. Kan gå helt i trans inför en vacker färgkomposition. Fast jag litar inte riktigt till min egen känsla, vilket är lite trist. Blir lätt feg och vågar inte riktigt. När jag tänker efter tror jag just att det bla var färgerna, nyanserna, som var en av sakerna som gjorde att jag fastnade så för din sida. Och sedan dess har du ju bara fortsatt förse oss med än vackrare och mer inspirerande bilder och kompositioner. Så jag är fast ;)

  Jag måste säga att en av dina underbara virkade i kallt blå/lila hade varit bara så perfekt i min soffa. Men jag måste stilla mig är jag rädd, hur sugen jag än är.

  Ha en fin kväll!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 3. Färg är härligt, påverkar oss så!
  Jag tycker väldigt mycket om grönt, särskilt grågrönt.
  Lavendel är också en vacker färg!
  Mycket beror på sammanhang och tillfälle... tycker inte om gula blommor men å andra sidan är en solros väldigt härlig liksom den första maskrosen...
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 4. ALLT! Skulle inte kunna leva ett liv utan dem... Att matcha och sortera, då trivs jag! Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket för din snälla kommentar hos mig! Blir såååå glad. *hihi* Just den lila färgen har jag lite svårt för. Kan tycka att det är vackert hos andra och på andra men skulle nog inte välja att ha det hemma... Blått är min melodi och har alltid varit. Älskar de blå tonerna som drar åt varmgrå. På kläder blir det gärna rosa, men inte så mycket i heminredningen.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails