29 november 2009

1:a adventDessa adventspåsar sydde jag till sonen förra året. Tanken var adventspaket med 4 bättre små klappar istället för en kalender med 24 paket. Alla dessa småsaker som ens barn samlar på sig tycks föröka sig på egen hand och kan göra en smått tokig. *ler*
Så fyra påsar alltså, sydda i rött tyg för att frammana det traditionellt juliga. Numrerade 1-4 på små träplattor som knutits fast med röd tråd. Uppskattat? Ja, sannerligen!
Julen och alla traditioner som hör till kan se olika ut... Alla gillar vi olika saker, likaså vid jul. För mig innebär det julmusik, många tända ljus och mycket gottis...:) Varje år har vi traditionell glöggbjudning hemma hos oss denna dag och det är så mysigt, en riktig avspark inför allt julfix.

Hur firar du advent? Vilka saker är viktiga för dig?


Jag önskar er alla en härlig 1:a advent!

3 kommentarer:

 1. Hej Emelie!
  Å vad det var länge sedan jag kikade in hos dig, en hel massa att ta ifatt!=) Sååå mycket fin du gör!
  Visst är det härligt med traditioner. Vår familj har alltid varit väldigt traditionsfasta när det gäller vissa julrutiner, dagen innan jul är speciellt en sådan. Då är det pysslingkväll här med allt vad det innebär. Härligt!
  Ha en bra vecka
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Herlig med 1 advent.

  Klem fra Norge.. (flott blogg du har)

  SvaraRadera
 3. Vilken suverän idé! - den stjäler jag rakt av! Har gått och malt över faktumet att jag nästa år vill ge sonen nöjet och spänningen med en adventskalender (så som man själv njöt i sin barndom), men jag vägrar att köpa och dra hem 24 onödiga, klimatelaka små prylar i skrikig plast som förmodligen åkt ända från "China". Fyra blir ju alldeles lagom och kanske kan man se till att någon av dem blir ätbar eller en upplevelse. Smart! Tack, tack, tack! Här ska det sys julstrumpor när jag får en sekund över att ta fram symaskinen. Kram Mimmi

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar några rader till mig!
/Emelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails